×
TALENT PR ADVICE ABOUT CONTACT
×

about

Anouk Goorman

July Management is een klein Talent & PR bureau van Anouk Goorman – van Holten, voormalig Talentmanager bij nummer19 van Janey van Ierland en voormalig PR & Communicatie coördinator bij het Nationale Toneel (Het Nationale Theater). 

De fundamenten van July Management liggen in het theater en bij nummer19. Hier is geleerd wat het werkende leven van een acteur inhoudt. Alle facetten daarvan komen binnen July Management aan bod, zodat de acteur zich volledig inhoudelijk kan richten op zijn of haar carrière. Het is voor July Management van belang dit goed te stroomlijnen; inhoudelijk, strategisch, publicitair en facilitair. 

July Management werkt samen met fotografe Amrita Panday. Voor meer informatie:
@amritapandayphotography

 

nice to
meet you!
×

let’s get in touch!

July Management

Anouk Goorman - van Holten
anouk@julymanagement.nl
+31 (0)6 29 60 22 27

Sophiastraat 70
2805 HE Gouda
The Netherlands

Kamer van Koophandel
74722905

BTW-nummer
NL001588390B35

Like to have a
cup of coffee?
< Stefan de Walle

De Wittgensteins met Stefan in première op het Holland Festival

17 februari 2020

Stefan de Walle speelt naast o.a. Hannah Hoekstra, Carly Wijs en Vincent vd Valk in de grootschalige muziektheatervoorstelling De Wittgensteins (regie Jeroen De Man). Deze co-productie van Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Theater, Nieuw Amsterdams Peil en het Holland Festival gaat op het Holland Festival 2020 in première. De voorstelling is van 17 t/m 20 juni 2020 te zien in Internationaal Theater Amsterdam tijdens het grootste theaterfestival van Nederland waarop het beste van het beste van over de hele wereld te zien is.

Met De Wittgensteins regisseert Jeroen De Man zijn eerste zelfgeschreven tekst voor de grote zaal. In het stuk combineert hij twee grote liefdes; het vooroorlogse Europa en het theater. 

Fascinatie voor een exorbitante, invloedrijke familie
Voor het schrijven van De Wittgensteins liet De Man zich inspireren door het boek van Alexander Waugh, die zijn fascinatie voor de exorbitante Wittgensteins - de Europese elite van de vroege twintigste eeuw - alleen maar deed toenemen. Karl Wittgenstein (1847-1913) maakte op verbluffende wijze fortuin in de staalindustrie. In zijn Weense ‘paleis’ kwamen componisten als Brahms, Mahler en Strauss regelmatig over de vloer. Met miljarden op de bank, kunstschatten aan de muur en goudstaven in de kluis konden de acht kinderen zich zonder enige rem ontplooien. Paul, die zijn rechterarm had verloren in de Eerste Wereldoorlog, liet stukken componeren voor de linkerhand door Strauss en Ravel. Hij vierde als eenarmige pianist successen in de Wiener Musikverein en Carnegie Hall. Jongste zoon Ludwig zocht in Cambridge de grenzen van de taal op en gaf daarmee de filosofie een nieuw beginpunt. Zus Gretl trouwde het zwarte schaap van de Guggenheim-familie en reisde de wereld over en bevond zich in de hoogste diplomatieke kringen. Maar tegenover deze voorspoed stonden inktzwarte trauma’s. Twee wereldoorlogen sloegen de eens zo succesvolle familie in scherven uiteen. Drie broers pleegden zelfmoord. En vrijwel het volledige kapitaal van deze joodse familie belandde in handen van de Nazi’s om zo te ontkomen aan de gaskamers. De familiebiografie van de Wittgensteins leest als een spannende roman: de perfecte ingrediënten voor een theatervoorstelling.

Over de voorstelling
Toneelgroep Oostpool, Nieuw Amsterdams Peil en Het Nationale Theater zetten hun tanden in de opzienbarende familie Wittgenstein. Voor regisseur Jeroen De Man zijn de Wittgensteins allegorische figuren die staan voor filosofie, muziek, beeldende kunst, industrie, architectuur, biseksualiteit en waanzin. In een groots opgezette muziektheatervoorstelling groeien de Wittgensteins uit tot iconen. Hun levens echoën de grote West-Europese geschiedenis van de twintigste eeuw én de actuele kwesties die daaruit voortkomen: het woekerkapitalisme, de kloof tussen arm en rijk, oorlog en vluchtelingenstromen, nationalisme en individualisering.

Credits
tekst en regie Jeroen De Man | spel Carly Wijs, Vincent van der Valk, Gillis Biesheuvel, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Yela de Koning, Reinout Scholten van Aschat, Stefan de Walle | musici Heleen Hulst, Gerard Bouwhuis, Merel Junge, Lars Wouters van den Oudenweijer | dramaturgie Remco van Rijn | regie-assistent Emilie Pos | decorontwerp Sarah Nixon | kostuumontwerp Saar Scheerlings, Sarah Nixon | kap- & grimeontwerp Pilo Pilkes | lichtontwerp Prem Scholte Albers | muziek Nieuw Amsterdams Peil | beeld Henri Verhoef | coproductie Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Theater, Nieuw Amsterdams Peil, Holland Festival

Meer informatie vind je hier.

De Wittgensteins met Stefan in première op het Holland Festival

MORE WORK OF STEFAN

Stefan speelt Otto Frank in nieuwe oorlogsdrama Mijn beste vriendin Anne Frank

Stefan de Walle speelt Otto Frank in het nieuwe oorlogsdrama Mijn beste vriendin Anne Frank. Actrice Aiko Beemsterboer (Vechtmeisje) is ... read more

Luister hier de PODCAST van The Children ingesproken door Stefan

Bij het toneelstuk The Children van HNT is een podcast gemaakt. Stefan heeft de het ingesproken en het is hier te beluisteren:Podcast The Children ... read more

Stefan verteller van de documentaire Máxima, de pleitbezorger

Stefan is de verteller in de documentaire over koningin Máxima die de NTR i.s.m. De Haaien heeft gemaakt. De documentaire Máxi ... read more